Носителите на отличието #bТалант и тазгодишни стипендианти на bTV в „Талантът обича всяко дете“ построиха „Дом на Обединена Европа“. За него са използвали изцяло рециклирани материали – велпапе, кадастрон, оризова хартия, бои. За осветление на 7-етажната конструкция са изработили собственоръчно ел. инсталация от кабели, лампички и прекъсвачи.

Вижте повече във видеото:

За поредна година чрез проекта „Талантът обича всяко дете“ bTV Media Group осигурява стипендии за обучение в специализирани курсове по творческо писане, изобразително изкуство, театър, STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics), роботика и инженерство и архитектура в „Юнити Академия“ на 40 деца между 6 и 16 години.

Снимка: bTV

Водени от убеждението, че всяко дете заслужава възможност да прояви и разгърне потенциала си, както и че бъдещото поколение професионалисти, които израстват в България, имат нужда от насърчаване и подкрепа, bTV Media Group осигурява възможност на талантливите деца да се обучават цяла година в рамките на „Талантът обича всяко дете“.

Проектът поставя на фокус личността на детето и творческото мислене като отличителен белег на детството, което има нужда от съзнателно развитие. Изследвания показват, че насърчаването на творческия потенциал е от решаващо значение за отглеждане на поколение на новатори, чийто начин на мислене и умения могат да разрешат едни от най-големите предизвикателства, които стоят днес пред човечеството.