Нона Йотова: Това, което преживяхме днес в парламента, беше доста страшно
Беше много неприятен дебат, в един момент дори се чудих как е възможно да вземаш надеждата на хората, каза депутатът
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 1
    2
Нона Йотова

Това, което преживяхме днес в парламента, беше доста страшно. Тези хора, които бяха отвън, онкоболните, и изобщо този геноцид, който извърши мнозинството.

Те спечелиха с едни шест гласа на „Воля” на един човек, който е и с висящи дела, не мисля, че могат да се гордеят толкова много с тази си победа. Това каза в предаването „Лице в лице” депутатът от „БСП за България” Нона Йотова.

Депутатите отхвърлиха ветото на президента върху мораториума за нови лекарстваСъс 126 гласа „за” те преодоляха искането на държавния глава да преосмислят забраната

„Беше много неприятен дебат, в един момент дори се чудих как е възможно да се води такъв дебат, да вземаш надеждата на хората. Ако на един болен, на който му остават три години живот и ти му вземеш тази една година докато чака – какво правим”, допълни Нона Йотова.

Стефан Данаилов за парите за здраве: Да сменим политиката и да постъпим най-човешкиДепутатът от левицата, който е с онкологично заболяване, се появи в парламента специално за да се включи в дебатите по президентското вето

По темата с поскъпването на водата, депутатът заяви, че ще подкрепят протеста за поскъпването утре.

„Това с повишаване на цената на водата и то на закрито заседание – това са 14 големи града, като цифрите са безумни – за софия увеличението е 9,5% и ще се стигне до 2,36 лв. на кубичен метър, в Бургас – 8,7%, ще се стигне до 2,77 лв.

Това с какво е свързано, да не би с доходите на хората, които са се увеличили? Не е ли поредният опит да обеднее народът за интересите на монополистите.

"Софийска вода", когато спечелиха концесията, обещаха, че няма да има поскъпване на цените, нарушиха го.

Сега казват, че това е инвестиция за по-малко загуби на вода, а по-малкото загуби нали означават по-големи печалби, защо трябва гражданите да плащат”, допълни Нона Йотова.

Тя каза, че приветстват всеки, който е против това поскъпване, утре пред сградата на „Дондуков” в 10:30 ч.

В коментар на темата за квотите за българската музика, депутатът каза, че не можем да не мислим за това, че нашата култура е нашата национална идентичност.

„Независимите музикални продуценти издават една пийпълметрия, в които има дни наред, в които не се пуска нито едно българско произведение.

„Малко по малко ние се губим. Има три монополни фирми, които пускат тяхната си музика, да не говорим какво качество е, с ужасните текстове, които се пеят от малките деца. Трябва да се мисли малко и за това възпитание на децата”, коментира още Нона Йотова.

  • 1
    2
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре