Театърът е моята голяма любов и моята църква. Това каза в предаването „Тази неделя” по bTV актрисата, певица и депутат от Нона Йотова.

Вече два пъти водя на театър моите колеги от парламента, но не под строй, уточни тя.

„Първо гледаха „Джина и Фидел”, а после „Абсурдни времена”. И двата пъти за тях беше нещо невероятно. Да вземат глътка изкуство си е глътка въздух. Всеки път са много щастливи”, категорична беше тя.

Нона Йотова призна, че в политиката се прекланям пред Елена Йончева. „Ако става дума за журналистика, това, което прави тя, е най-чистият й вид. Ходила е в най-ужасяващите точки на света, взимала е интервюта от такива чудовища. Сега като я гледам, дори в битките, които тя води в момента, възхищавам й се на това самообладание”, разкри Йотова.

„За политиката ме избраха и това беше едно от най-големите признания, които съм получавала в живота си”, уточни тя.

По думите й това се е случило абсолютно изненадващо. „Анна Заркова се обади на мъжа ми и каза, че от младежката организация в 24-ти район да ме номинират за депутат. Аз първо казах „Не”, но мина известно време, през която успях да помисля. Имам кумир - Мелина Меркури. Тази актриса и певица в един момент става борец против фашизма, става депутат, министър на културата. И си казах: Защо не”, допълни актрисата и певица.

Йотова изказа мнение, че премиерът Бойко Борисов не е за този пост. „Премиер на една страна трябва да е човек, който е много голям професионалист, който много разбира от работата си”, аргументира се тя.

„Имах много щастливо детство и именно затова много ми липсва. Бях изключително обичано от мама и татко дете, много глезено. Никога не са ми казвали те какво да правя. Винаги аз съм избирала това, с  което ще се занимавам. Но колкото и да бях глезено дете, от 17-годишна тръгнах сама да се оправям и никога не съм имала проблеми, да скимтя и да се оплаквам”, каза още тя.

Нона Йотова призна, че все още преживява загубата на майка си, с която са били изключително свързани. „Почина в ръцете ми, двете бяхме сами. Вече не си същият човек. Няма нещо, което може да запълни тази липса”, каза тя.

Любовта между нея и Богомил Бонев се е случила от пръв поглед. Двамата са заедно 11 години, преди да сключат брак. „Веднъж вкъщи се прибра с един пръстен. Ние се скрихме от всичките си близки, за което ни бяха много сърдити”, отбеляза тя.  

„Не бих искала да съм на 20 пак. Не бих искала да преживея всичко, което съм преживяла, всички разочарования и всички несбъднати мечти, изгубени надежди”, подчерта актрисата и певица.