Няма порно в разпространените голи снимки на столичния директор, установи проверка
Снимките не са били публикувани в интернет, а са взети от вестник, сочи експертиза на Министерство на културата
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 6
    4
Асен Александров

Няма порно в разпространените голи снимки на директора на 51-во столично училище. Това е показала експертиза на Министерството на културата, поръчана по проверка на Софийската районна прокуратура.

Нито една от предоставените на обвинението снимки не е оригинална и не е била публикувана в интернет. Снимките са взети от вестници и нямат дигитални копия, сочи още експертизата.

Според легалната дефиниция на чл. 93 от Наказателния кодекс порнографски материал е изготвен по какъвто и да е начин неприличен, неприемлив или несъвместим с обществения морал материал, чието съдържание изобразява реално или симулирано блудствено действие, съвкупление, полово сношение, включително содомия, мастурбация, сексуален садизъм или мазохизъм, както и похотливо показване на половите органи на лице.

Наказанието за разпространение на порнографски материали според закона е затвор до една година или глоба от 1000 до 3000 лв.

В понеделник прокуратурата ще трябва да прецени дали да прекрати проверката.

Ученици, родители и учители подкрепиха директора на 51-во училищеСпоред протестиращите голите снимки целя да очернят името му.

Малко преди да излязат данните от експертизата, ученици и родителите им организираха демострация в защита на директора Асен Александров.

Колеги на Александров от други училища се обединиха около идеята за издаването на гол календар с техни снимки в защита на директора.

Вече са уредени фотограф и финансиране на издаването. Имало и желаещи за всеки месец от годината.

  • 6
    4
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре