Няма нарушение на Районната прокуратура в Шумен по сигнала на БСП
Част от информацията, изискана с писмото на директора на ОДМВР – Шумен ,обаче излизала извън рамките на предмета на възложената проверка от прокуратурата
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Сотир Цацаров
Снимка: bTV

Няма нарушения в работата на Районна прокуратура - Шумен по сигнала за документно престъпление от член на БСП. Това сочи проверка, разпоредена от главния прокурор Сотир Цацаров, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Проверката на работата на прокуратурата в Шумен е по сигнал на лидера на БСП Корнелия Нинова заради предприети действия на държавното обвинение в града по сигнал срещу член на БСП.

Резултатите от проверката сочат, че действията на районната прокуратура по образуване на преписката, разпределението й и разпореждането за възлагане на проверка, с оглед данни за престъпление, са в съответствие с функционалните задължения на прокурорите и са извършени при спазване изискванията.

БСП иска главният прокурор да назначи вътрешна проверка в Районната прокуратура в Шумен От партията питат дали прокуратурата се е ползвала за политическа поръчка

В нея обаче се казва, че "значителна част от информацията, изискана с писмото на директора на ОДМВР - Шумен от председателя на Общопартийната контролна комисия на БСП, гр. София, излиза извън рамките на предмета на възложената проверка от прокуратурата.

Посочва се също, че събирането на тази информация, освен че е "неотносимо към предмета на извършваната проверка, не е възлагано по никакъв начин от прокурора и е предприето по инициатива на ОДМВР - Шумен".

Главният прокурор е изпратил копия от изготвения доклад от проверката на подателя на сигнала и на министъра на вътрешните работи Валентин Радев, посочва БТА.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре