Няма нарушения в работата на Районна прокуратура - Шумен по сигнала за документно престъпление от член на БСП. Това сочи проверка, разпоредена от главния прокурор Сотир Цацаров, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Проверката на работата на прокуратурата в Шумен е по сигнал на лидера на БСП Корнелия Нинова заради предприети действия на държавното обвинение в града по сигнал срещу член на БСП.

Резултатите от проверката сочат, че действията на районната прокуратура по образуване на преписката, разпределението й и разпореждането за възлагане на проверка, с оглед данни за престъпление, са в съответствие с функционалните задължения на прокурорите и са извършени при спазване изискванията.

В нея обаче се казва, че "значителна част от информацията, изискана с писмото на директора на ОДМВР - Шумен от председателя на Общопартийната контролна комисия на БСП, гр. София, излиза извън рамките на предмета на възложената проверка от прокуратурата.

Посочва се също, че събирането на тази информация, освен че е "неотносимо към предмета на извършваната проверка, не е възлагано по никакъв начин от прокурора и е предприето по инициатива на ОДМВР - Шумен".

Главният прокурор е изпратил копия от изготвения доклад от проверката на подателя на сигнала и на министъра на вътрешните работи Валентин Радев, посочва БТА.