Няма да има референдум в столичния район "Младост"
Столичните общински съветници отхвърлиха искането след повече от 2 часа дебати
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 1
    9
Младост
Снимка: btvnovinite.bg

Няма да има референдум за строителството в софийския район „Младост”. Това реши Столичният общински съвет, след като отхвърли искането след повече от 2 часа дебати.

Общинските съветници потвърдиха мотивите на комисиите, които считат въпросите за незаконосъобразни.

39 общински съветници гласуваха против искането за референдум, 10 бяха „за”, а трима се въздържаха.

Жителите на столичния кв. „Младост” искат референдум за спиране на строителствотоВ подписката за референдума имат право да участват само хора, чиято адресна регистрация е в квартала

След заседанието кметът на района Десислава Иванчева настоя, че референдум рано или късно в „Младост” ще има. Тя допълни, че вече са започнали работа по организацията на ново допитване.

Общинският съветник Симеон Славчев, който е зам.-председател на комисията но инженерна инфраструктура, пък пое ангажимент, че Столичният общински съвет ще инициира нов референдум в „Младост” до края на годината, но така, че да няма противоречия със закона.  

Жителите на района настояваха за референдум, който да въведе забрана за строителството, докато не се изработи нов устройствен план на „Младост”.  14 000 души от квартала се подписаха в подкрепа на искането, но според ГРАО валидни са малко над 8800 от тях.

  • 1
    9
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре