Николина Ангелкова: И това лято очакваме ръст в туризма между 7 и 10 процента
Тя призова при резервации хората да правят проверка в сайта на министерството на туризма дали туроператорът имат застраховка
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
туристи, море, Черноморие
Снимка: bTV

И това лято очакваме ръст на туристите – между 7 и 10 процента. Това обяви в предаването „Тази сутрин” министърът на туризма Николина Ангелкова.

56% от българите не могат да си позволят лятна почивкаВ разгара на сезона ваканция за седмица у нас излиза в най-добрия случай около 650 лева

Тя уточни, че до момента туристите по морето са 3,3 млн., а за периода май – октомври ще са близо 5,3 млн.С близо 3% са се увеличили българските туристи, отчете министърът.

Относно критиките към алкохолния туризъм и шума в „Слънчев бряг” тя призова да не се слагат всички курорти под общ знаменател.  По думите й „Слънчев бряг” носи голям приход всяка година.

Тя коментира и казуса с излъганите туристи, които са направили резервацията си чрез сайта „Травел пазар”, който все още работи, тя уточни, че се надява тези дни да приключи проверката на Комисията за защита на потребителите (КЗП) и ГДБОП.

Измамени туристи: Почивката – платена преди месеци, резервацията – фалшиваПострадалите планирали почивката си рано и я резервирали в туристическата фирма „Мадес груп” през онлайн платформата „Травел базар”

Ангелкова призова при резервации хората да правят проверка в сайта на министерството на туризма дали туроператорът имат застраховка, в случая с излъганите това лято туристи операторът няма застраховка, уточни тя. В тази връзка от министерството на туризма обмислят създаване на Гаранционен фонд, който да поема щетите от некоректни туроператори.

Вижте повече във видеото:

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре