Николай, роден на борда на полет на "Луфтханза", беше кръстен
Той е единственият българин, в чийто акт за раждане са вписани географски координати
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 5
    2
Бебе на борда
Снимка: btvnovinite.bg

Бебето, родено на борда на самолет, днес получи своето Свето кръщение. Единствено екип на bTV присъства на свещеното тайнство.

Три месеца след като поема своята първа глътка въздух на височина 11 800 метра над Атлантическия океан, Николай беше въведен в християнската вяра.

Майка му Десислава Хрусталева посочи, че е сигурна, че има Божия намеса и че Господ го пазеше през цялото време и мен, и него. „Не го очаквах, когато започна раждането - не го вярвах, но Господ си знае работата! Той е решил да бъде такова бебе, благословено и аз, и той, и нашето семейство”.

Ники проплаква за първи път над "ничиите води" между Америка и Европа, по време на пътнически полет от Богота до Франкфурт и е единственият българин с уникален акт за раждане, в който вместо град има географски координати.

Бебе на борда
Снимка: btvnovinite.bg

На тайнството в катедралния храм в Пазарджик днес освен семейството, присъстваха и част от хората, помогнали за появата му на този свят.

„Луфтханза”: Дотук имаме 11 родени във въздуха бебетаОбсъждаме какво да направим за Николай, искаме да е нещо много специално – да направим нещо за живота и бъдещето му, заяви представителят на авиокомпанията Александър Толвет

Слава Марангозова, която е кръстница на Николай и служител на "Луфтханза”, е категорична, че той е едно уникално и необикновено дете, самото му раждане на самолета, мястото на раждане, обстоятелствата, дете на любовта, дар Божи, благословен от Господа. Тя му пожела да ходи с вярата пред себе си.

„Всичко в нашия живот е божия промисъл, без нея не може, някои му казват съдба, но всичко е в божиите ръце”, коментира отец Димитър. 

Уникалната история, започнала високо в небето, изпълнена с необясними съвпадения и драматични обрати очаквайте скоро в специален документален проект на bTV.

  • 5
    2
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре