Николай Нанков: Екологията не изключва строителството, както и обратното
Предвиждат се нови видове винетки за по-кратки пътувания
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 1
    2
министър николай нанков

Екологията не изключва строителството, както и строителството и инвестициите също не изключват екологията. Лошо е да плашим обществото със спекулативни и манипулативни тези, които звучат апокалиптично. Това заяви министърът на регионалното развитие Николай Нанков по повод изграждането на магистрала „Струма” в частта й през Кресненското дефиле.

По думите му в обществените обсъждания няма нито един сериозен аргумент за това кой да е приоритетен вариант за магистралата. Трябва да гарантираме не само оцеляването на  биологичните видове, но и на минаващите по магистралата”, посочи Нанков.

Отсечката Кресна – Сандански от АМ „Струма“ може да бъде открита предсрочно Пътният участък е с дължина 24 км, ще има 25 големи съоръжения – мостове, надлез над жп линията София – Кулата, селскостопански подлези и надлези и пр. и ще струва 234 млн. лв.

Министърът е категоричен, че не се съгласява с поведението на еколозите, което отрича експертизата на целия бранш.

По повод обществените поръчки в бранша той заяви, че големите обществени поръчки основно се печелят от големи фирми и в последните 10 години има диверсификация на строителните фирми, които изпълняват големи обекти и проекти

С въвеждането на тол системата се предвижда и създаване на нови видове винетки – ежедневни и тридневни например. Нанков заяви, че амбицията на ведомството е в края 2018 г. тол системата да бъде внедрена и да заработи, а още първата година от постъпленията, АПИ да има ресурс от почти 1 млрд. лв.

Фейсбук-уволнението на шефа на ДНСК Милка Гечева, Нанков заяви, че Валери Симеонов няма възможност да уволнява кадри на агенцията, както и не е допустимо. По думите му предстоят разговори и ще се изясни ситуацията, но Гечева е добър професионалист и все още е на работа.

Нанков съобщи, че има четирима освободени служители за корупционни практики във ведомството, а неговото име е било използвано за упражняване на влияние от служител на министерството към агенции, подчинени на ведомството.

  • 1
    2
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре