„Обединените патриоти” преживяват пореден трус, след като депутатите на НФСБ се обявиха срещу Волен Сидеров и свалиха доверието си от лидера на „Атака” и вече не го признават за председател.

Това се случва, след като от два дни телевизия „Алфа” не излъчваше, а показваше само надписи срещу Валери Симеонов и хора от ГЕРБ.

Снимка: БГНЕС

Въпреки позицията си, от партията заявиха, че коалицията е стабилна и нямат намерения да я напускат. Това заяви зам.-председателят на НФСБ и секретар на ПГ на „Обединени патриоти“ Борис Ячев.

Пред журналисти в Народното събрание той посочи, че на коалиционен съвет на „Обединените патриоти“ през месец септември е обсъден въпросът за оставката на Волен Сидеров като председател на парламентарната група

„Знаете, че телевизия „Алфа“ продължава да излъчва клевети по отношение на Валери Симеонов и на други представители на коалицията. Визирам и Цветан Цветанов. В тези послания на телевизията лично Волен Сидеров отправя клевети и неверни твърдения“, коментира Ячев.

От ВМРО бяха миролюбиво настроени и призоваха към разум. „Няма да взимаме страна в този конфликт, търсим разговор на коалиционен съвет”, подчерта Искрен Веселинов.

От ГЕРБ не бяха притеснени от евентуален разпад на коалицията. „Всяка от партиите в коалицията има ангажимент и към коалиционнито споразумение, и към управленската програма”, припомни лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

А БСП съзряха в скандала поредно боричкане за власт. „Правителството е в агония, тече битка за постове и разпределяне на финансово влияние”, заяви Елена Йончева.

„Темата за разводите ще я оставим на адвокатите”, каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.  

„Атака” днес не дойдоха в парламента и дори не си вдигаха телефоните, а партийната телевизия по обед отново тръгна.

Аритметиката сочи, че към момента ГЕРБ и патриотите имат общо 122 депутати. Без „Атака” Патриотите обаче остават само 19 души и така управляващото мнозинство се стопява до 114 депутати.