Нено Димов: Не се притеснявам от протестите – това е демокрация
Ще търся баланса между опазването на околната среда и икономическото развитие, каза още министърът
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 1
    0
Нено Димов, мосв
Снимка: btvnovinite.bg

Не се притеснявам от протестите срещу втори лифт в Банско – това е демокрация. Това каза пред журналисти министър Нено Димов след учредителното заседание на Съвета на учените към министъра на околната среда и водите.

По думите му не би могъл да се притеснява демокрацията, а напротив - живял съм в други времена, когато не можеше да има протести.

Над 20 града на протест в подкрепа на парк „Пирин” (СНИМКИ)Еко активистите искат не само думи, но и дела от управляващите

Ще търся баланса между опазването на околната среда и икономическото развитие, каза още той.

Според министъра на околната среда и водите Нено Димов предложението на алпиниста Боян Петров за Пирин не може да бъде прието.

Разрешение за строителство само на втори кабинков лифт, но не и на нови писти или разширяване на старите, не може да влезе като промяна в плана за управление на Националния парк, смята министърът.

Но предложенията му могат да станат част от промените на устройствения план, допълни Нено Димов.

„Трябва да правим разлика между тези два плана – единият е план за управление, който дава режими, а другият специализиран подробен устройствен план, който дава основа за строителството и който подлежи и на екологична оценка и на оценка за съответствието”, заяви Нено Димов.

Премиерът за Банско: Става въпрос за втори лифт, един-единствен лифтБорисов определи себе си като зелен човек и посочи, че години наред е спирал инфраструктурни проекти, "за да могат да се излюпят новите щъркелчета"

От днес Съвет на учените ще подпомага министъра на околната среда и водите.

В независимия консултативен орган ще участват учени от БАН и представители на българските висши училища.

  • 1
    0
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре