Не пуснаха от ареста мъжа, откраднал количката на дете с увреждания
Димитър Методиев я откраднал, докато бил в изпитателен срок по друга присъда
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 6
    0
Димитър Методиев
Снимка: bTV

Софийският градски съд потвърди решението на районния и остави за постоянно в ареста Димитър Методиев, който е обвиняем, че откраднал и предал в заложна къща специализирана количка за дете с увреждания.

Магистратите в СГС трябваше да се произнесат, след като мярката на Методиев беше обжалвана от адвоката му.

Задържаха предполагаемия крадец на количката на 9-годишния ИлиянПолицията е разпитала и собственика на пункта, в който е продадена количката

Според защитника му тя е изключително тежка и ненужна, тъй като Методиев е направил самопризнания и освен това не е осъзнавал какво е извършил – той си мислел, че става дума за количка за багаж, а не за дете с увреждания.

Софийският градски съд обаче реши, че има реална опасност Методиев да извърши друго престъпление и запази мярката му „задържане под стража” в сила.

Пред магистратите Методиев повтори защитната си теза, че не знаел за специалното предназначение на тази количка – за дете с увреждания, и заяви, че съжалява.

Полицията намери откраднатата количка на 9-годишното дете с уврежданеКоличката на Илиян е била оставена в заложна къща

В отговор на журналистически въпрос на излизане от залата обаче той заяви, че според него не трябва да му бъде налагано никакво наказание.

В същото време стана ясно, че кражбата на количката е била извършена в рамките на изпитателен срок по друга присъда за кражба.

Вижте видеото:

  • 6
    0
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре