Настоятелят на отец Кортези: Усложнената, точно преди избори, обстановка наложи изтеглянето му
Католическият свещеник беше отзован обратно в Италия след скандала със семейството сирийски бежанци в Белене
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 1
    0
Отец Паоло
Снимка: bTV

Отец Паоло Кортези беше отзован от католическата църква заради „развилите се събития в Белене, разпространили се в национален мащаб”, пише в официално писмо отец Луиджи Ванинети, настоятел на свещеника от Белене.

Отец Кортези обяви миналата седмица, че напуска страната ни след скандала със семейството сирийски бежанци в Белене. Католическият свещеник е отзован обратно в Италия за неопределен период от време.

Защо в Белене не искат семейство сирийциСрещу тях не е скочило половин Белене, както се твърди, а един човек и 20 негови приятели, каза католическият отец Паоло, приютил бежанците

„Лично следя внимателно твърде усложнената, точно преди изборите, обстановка в България, породилото се напрежение между страните, множеството версии и тълкуване на фактите, често манипулирани и използвани, според угодата”, пише още отец Ванинети.

Припомняме, че пред bTV Кортези заяви, че е получавал заплахи.

Настоятелят на Кортези отбелязва още, че отзвукът в пресата е огромен и неконтролируем.

„Нуждаем се от време, за да преценим трезво ситуацията, за да видим как да постъпим и да вземем решение, което, пожелаваме си, ще успее да защити достойнството на всички”, пише още в писмото.

  • 1
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре