Разбитата в Бургас наркобанда не била от ММА бойци. Това твърдят от Федерацията по бойното изкуство.

Задържаните за производство и силово разпространение на наркотици в Бургас са копирали една от най-бруталните улични банди в света.

В района, в който месеци наред е работела свръхмодерна нарколаборатория, хората говорят за свирепата банда и й приписват много престъпления.

Членовете на наркобандата са млади, атлетични, добре тренирани. Според Федерацията по ММА обаче са или самозвани ММА бойци, или участват на незаконни състезания.

"Най-вероятно тези лица бият по крушата, но не означава, че са ММА бойци, защото ги няма в нашите регистри”, заяви председателят на Федерацията Станислав Недков.

Престъпната група е действала изключително конспиративно, но и брутално – често с побоища. Точно като американската гангстерска банда – МС-13, от която са взели пример.

МС-13, вдъхновила не един кино режисьор, е една от най-смъртоносните улични банди, част от т.нар. Мексиканска мафия.

„Занимават се с наркотрафик, поръчкови убийства и всичко, за което можете да се сетите, свързано с бандитска дейност”, обясни Христофор Караджов.

Смята се, че днес МС-13 има десетки хиляди членове. Бандата е със строга йерархия и код на поведение.

Четирите смъртни гряха са доносничество, страх, неподчинение и хомосексуализъм.

Характерно за членовете на бандата са специфичните им татуировки.

Освен в Щатите, ганстерската банда има клонове в Мексико и в голяма част от Централна Америка, където отделни населени места са изцяло под контрола на МС-13.