Нападната в „Слънчев бряг“ камериерка: Туристите мислят, че у нас всичко е позволено
Тя призна, че се чувства добре, но не е напълно възстановена физически и психически. Нападналият я швед не ѝ се е извинил, а тя ще иска като възмездие голяма сума пари, защото само така ще го заболи
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 1
    0
Диана Петкова
Снимка: bTV

Западните туристи си мислят, че у нас всичко е позволено и отношението им към персонала често е грубо и пренебрежително. Това каза в предаването „Тази сутрин“ по bTV Диана Петкова – камериерката, която беше изритана в главата от шведски турист в „Слънчев бряг“.

Днес тя се чувства „в общи линии е добре, но не идеално“ и признава, че не е напълно възстановена физически и психически. Всеки ден се връща към инцидента и има кошмари. Виждала е кадрите с момента на нападението, разпространени в медиите, но те всеки път ѝ действат шокиращо и я разстройват.

Нападателя си тя определи като „нахален, невъзпитан и арогантен шведски турист“.

Шведът, ритнал камериерка, е пуснат под домашен арест Ралф Сундберг ще изчака процеса срещу него в хотел в Слънчев бряг

Петкова разказа, че преди нападението не е се случило нищо особено – тя е изпълнявала служебните си задължения на холова камериерка. Не е провокирала шведа, не са си разменяли реплики. „Той говори нещо, а аз казвам една дума на английски: What? (Какво?) и той ме удря. След това се събудих на дивана, където ме бяха оставили мои колеги“, разказа тя.

Диана Петкова
Снимка: bTV

От оправданията на шведа разбрала, че посегателство му се дължало на алкохол, наркотици и, по думите ѝ, неприятна информация за нашата страна – че всичко у нас е позволено. „Не знам дали имат предварителна информация от туроператори или от други туристи“, каза Петкова, но допълни, че отношението от туристите към персонала не е положително. „Не е само този инцидент, има и други, на които съм била свидетел – с грубо, пренебрежително отношение, макар че има и много възпитани туристи“, каза Петкова.

Дъщерята на битата камериерка: В Слънчев бряг е опасно да се работиТя и сестра й написаха отворено писмо на Благой Рагин

И до днес шведът не я е потърсил, за да ѝ се извини, получила „само чрез медиите нещо като извинение“.

Диана се чуди дали ще има възмездие. Посочи, че веднага е наела адвокат, за да съди нападателя, „но нашата съдебна система, както знаем, действа ужасно бавно и не знам защо е това отлагане и разтакаване“.

Разследват и адвоката на шведа, ритнал камериерка в „Слънчев бряг”Той е представил фалшив документ за наем пред съда

Желаното от нея възмездие е голяма сума пари, защото „смятам, че това ще е, което ще заболи въпросния престъпник“.

Вижте повече във видеото:

  • 1
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре