НАП успокои, че кореспонденцията от тях не изпраща вируси
Актрисата Гергана Стоянова отворила линк от мейла си и телефонът й блокирал
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
гергана стоянова, нап, росен бъчваров
Снимка: btvnovinite.bg

Агенцията по приходите увери, че и-мейлите, изпращани от тях до клиентите им не са заразени с вируси и системите им не са атакувани. Това заяви Росен Бъчваров от НАП по повод блокиралия телефон на актрисата Гергана Стоянова след отваряне на линк, пратен от агенцията. 

Тя разказа, че е получила мейл от НАП, съдържащ личните й данни и тези на фирмата й. В писмото пишело, че ако не отвори линка подлежи на наказание. „Имаше линк, който да покаже поканата, а при отваряне поиска парола. Въведох произволна парола и телефонът ми блокира изцяло”, коментира тя. 

Хакери разпространиха опасен вирус от името на НАП100 хил. потребители са получили фалшив имейл от агенцията с вирус тип "троянски кон"

По-късно станало ясно, че писмото е истинско и е изпратено от НАП, а според Бъчваров блокирането на телефона е съвпадение.

„Ние пращаме мейли с електронни подписи, защото връчването на книжа е важно. За последните месеци сме изпратили 30-40 000 писма. Има лични данни и линк за официалния документ. Няма връзка между проблема с телефона на Гергана с вируси или нещо, изпратено от НАП. Тук става дума за съвпадение. Изследвахме всички съобщения и няма данни за каквито и да е зарази”, успокои той. 

По думите му ако средата онлайн продължава да е така враждебна, то но агенцията ще се наложи да мисли нов начин да покани клиентите си – например човек да се регистрира някъде в сайт на НАП и така да се елиминира подобен риск.”

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре