Наказават Oбщина Разград заради зоопарка
След случая с пострадалите лъвчета се забранява развъждането на големи котки там
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 2
  • 10
    0
Ветеринарна клиника "Добро хрумване"
Снимка: Ветеринарна клиника \"Добро хрумване\"

Регионалната екоинспекция в Русе, която контролира зоокъта в Разград, разпореди общината да вземе спешни мерки, за да се спре развъждането на лъвове.

Решението идва, след като две новородени лъвчета трябваше спешно да бъдат настанени във ветеринарна клиника в София, където още се борят за живота им.

Стъпканите лъвчета от зоопарка в Разград може да не оцелеятСлучаят показа огромни проблеми с грижата за животните в разградския зоопарк

Лъвчетата стигнаха до клиниката след сигнал от посетител на зоокъта в Разград, че животните са в риск. Майката отказала да се грижи за тях, след като в близост до клетките в градския парк имало панаир.

Панаир в Разград стресира животните в зоокъта, лъвовете стъпкали три от малките сиВетеринарите са категорични, че шумът и стресовите фактори са накарали лъвицата да изостави малките си и така се е стигнало до случката

Eкоинспекцията реши, че животните няма да бъдат върнати на старото място. Общината ще бъде наказана, защото в зоопарка се отглеждат животни без мястото да отговаря на изискванията и лицензът му е изтекъл още през 2014 г.

Според кмета на града Валентин Василев общината полага изключителни грижи за животните. Той смята да направи допитване до хората в Разград дали искат зоопаркът да продължи да съществува.

Вижте повече във видеото:

  • 10
    0
Още по темата
2 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре