Днешният ден ще бъде един от най-горещите, възможно и най-горещият за лято 2015.

Снимка: bTV

Код оранжево важи за цялата страна. През следващите часове температурите ще бъдат опасно високи – до около 40 - 41 градуса. Синоптиците от БАН предупреждават, че съществува и риск от възникване на нови пожари.

Снимка: bTV

Следобед ще се задържи предимно слънчево. Ще се развиват купести и купесто-дъждовни облаци. Валежи и гръмотевични бури ще има предимно привечер и през нощта в северозападната половина на страната.

Утре температурите ще бъдат по-ниски. Но и след захлаждането, ще остане горещо. Код жълто за температури до 36 градуса важи за петък за много области на България.

Снимка: bTV

В петък максималните стойности ще бъдат между 31 и 36 градуса. През нощта и утре сутринта места с краткотрайни валежи и гръмотевични бури ще има предимно в северозападната половина на страната. През деня места с валежи и гръмотевици ще има и в останалата част на страната, но отново няма да липсват и слънчеви часове.

В събота ще бъде още малко по-хладно. Температурите следобед ще бъдат около 30 градуса. В дните след това температурите ще се повишат с няколко градуса. През почивните дни и в началото на новата седмица ще преобладава слънчево време. Ще има само временни увеличения на облачността и малка вероятност за валежи.