Синдикалната федерация на служителите в МВР изразява възмущение и безпокойство от поредния инцидент между народен представител и служител на МВР. Това се посочва в писмо на синдиката по повод на инцидента с лидера на "Атака" Волен Сидеров на летището във Варна.

По време на продължаващите близо година протести ние многократно призовавахме нашите членове, нашите колеги и протестиращите граждани да сдържат агресията и да не допускат цивилизованият протест да се изражда в противозаконно насилие срещу граждани или служители на реда. Днес очевидно се налага да се обърнем с подобен призив към народните представители от 42-то Народно събрание на Република България, пишат от синдиката.

Напомнят също, че служителите на МВР при изпълнение на служебните си задължения са физически неприкосновени, а причиняването на телесна повреда на полицейски орган при или по повод на изпълнение на службата му е престъпление.

Синдикалистите в МВР очакват компетентните органи да изпълнят съвестно задълженията си и посочват, че погазването на законите тъкмо от тези, които са избрани да ги създават, е позор за Народното събрание и е несъвместимо с идеята за парламентарна демокрация.