Наградиха огнеборците, участвали в гасенето на големия пожар в Пирин
Очаква се да бъде предложен механизъм, чрез който да се увеличи възможността за използване на летателна техника при гасене на горски пожари
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Награди - пожарникари

Два месеца след големия пожар в Пирин, награди получиха пожарникарите, които се бориха с огъня. Орденът беше връчен на на началника им, а в опожарения район продължават да си спомнят със свити сърца огнената седмица през август.

Вътрешният министър Валентин Радев се обърна към огнеборците и техния началник с думите: „Вие всички сте герои”.

„Благодарение на съвместните усилия, координирани от комисар Георги Пармаков, отличен професионалист и ръководител, бе потушен един от най-големите пожари за последните години, без да бъдат допуснати жертви“, подчерта вътрешният министър.

Повече от 20 години ще се възстановява унищожената гора в ПиринМЗХ иска по-солени глоби за нерегламентирани огньове на пасища и ливади

Комисар Пармаков благодари за топлите думи на признателност и прие връченото му от министър Радев почетното отличие „За доблест и заслуги“ – II степен като награда за всички свои колеги.

„Нашият труд е работа в екип, сам човек не би се справил в такава ситуация. Наградата е признание и оценка не само за служителите на РДПБЗН – Благоевград, а и за служителите на главната дирекция и останалите регионални дирекции „Пожарна безопасност и защита на населението“, които проявиха изключително старание, умения и професионализъм при овладяване на огнената стихия“, каза комисар Георги Пармаков.

Директорът на ГДПБЗН главен комисар Николай Николов също изрази своята признателност към пожарникарите и полицаите, участвали в евакуацията на хората, и каза, че на предстоящия Съвет за намаляване на риска от бедствия ще бъде предложен механизъм, чрез който да бъде увеличена възможността за използване и по-бързото въвеждане на летателна техника за гасене на горски пожари.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре