Над 80% от шофьорите карали в старопланинските проходи с летни гуми
Продължава разчистването на Петрохан и Троян - Кърнаре
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Петрохан
Снимка: Рени Христова

Въпреки предупрежденията над 80% от шофьорите са навлизали в старопланинските проходи с летни гуми в почивните дни, каза пред bTV инж. Дончо Атанасов, председател на УС на АПИ. Заради падналия сняг и нападалите дървета и клони по пътните платна проходите Петрохан и Троян - Кърнаре бяха затворени. 

Инж. Атанасов предупреди, че температурите вече са доста ниски и има опасност от замръзвания. Задължително е водачите да карат в тези проходи със зимни гуми.

Продължава разчистването на северната страна на прохода Петрохан, съобщи още той.

Проходите Петрохан и Беклемето остават затворени за неопределено времеПричината са повалените от снега дървета

Южната страна откъм София е изчистена и там проблеми в момента няма. Проходът остава затворен между с. Гинци и Берковица. Там ще продължи организацията по разчистването и обезопасяването съвместно с „Гражданска защита” и горското стопанство.

Южната страна на Троян - Кърнаре остава затворена. В участък от 2 км са нападали дървета. Днес ще продължи разчистването на всички дървета и храсти, нападали на пътя.

Северната страна на прохода е изчистена и готова за движение. От АПИ се надяват в светлата част на деня днес двата прохода да бъдат пуснати за движение.

 

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре