Въпреки предупрежденията над 80% от шофьорите са навлизали в старопланинските проходи с летни гуми в почивните дни, каза пред bTV инж. Дончо Атанасов, председател на УС на АПИ. Заради падналия сняг и нападалите дървета и клони по пътните платна проходите Петрохан и Троян - Кърнаре бяха затворени. 

Инж. Атанасов предупреди, че температурите вече са доста ниски и има опасност от замръзвания. Задължително е водачите да карат в тези проходи със зимни гуми.

Продължава разчистването на северната страна на прохода Петрохан, съобщи още той.

Южната страна откъм София е изчистена и там проблеми в момента няма. Проходът остава затворен между с. Гинци и Берковица. Там ще продължи организацията по разчистването и обезопасяването съвместно с „Гражданска защита” и горското стопанство.

Южната страна на Троян - Кърнаре остава затворена. В участък от 2 км са нападали дървета. Днес ще продължи разчистването на всички дървета и храсти, нападали на пътя.

Северната страна на прохода е изчистена и готова за движение. От АПИ се надяват в светлата част на деня днес двата прохода да бъдат пуснати за движение.