Над 770 случая на агресия у нас от началото на 2017 г.
Инцидентите с тежка телесна повреда са 17, най-много са средните увреждания – 727, а леките – 33
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 0
    0
2111423006.jpg
Снимка: iStock

От началото на тази година до момента са регистрирани над 770 случая на агресия. От МВР поясняват, че в тази статистика влизат само инцидентите, които водят до сериозни травми.

Инцидентите с тежка телесна повреда са 17. Най-много са средните увреждания – 727, а леките – 33.

Преди дни журналист и нотариус бяха пребити в района на Борисовата градина. Защо нападенията стават все по-брутални?

Според психолози единствената причина за агресията е усещането за безнаказаност – за хулиганство се дават условни присъди.

Бившият шеф на Столичната полиция сочи и друга причина – спадът в доверието към МВР. Според него в София най-много са посегателствата в гъсто населените райони. „Това са Студентски град, Младост, Люлин, Надежда. По този начин има една „гарантирана анонимност” на тези, които извършват посегателствата”, коментира Валери Йорданов.

Необяснима агресия: Мъж от Несебър преби 13-годишно момиче посред бял денНападателят вече е осъждан за подобно деяние и е регистриран в Центъра за психично здраве в Бургас

Според експертите проблемът е, че зачестяват случаите на агресия без повод, като ритникът на шведа в лицето на камериерката от Слънчев бряг, например. И като ударът в гърба на германска туристка в метрото. И като боят по слепите туристи в Несебър.

В същото време полицията все още издирва биячите на журналиста Иво Никодимов, както и на нотариуса Механджийска и дъщеря й.

  • 0
    0
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре