Над 600 машини почистват пътищата в страната
Най-много машини работят в Североизточна България
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Снегорин чисти в Смолян
Снимка: БГНЕС

Над 600 машини почистват републиканските пътища в районите със снеговалеж, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Най-много машини работят в Североизточна България – в областите Шумен, Варна, Добрич и Силистра, и в Родопите – в областите Смолян, Пазаржик и Кърджали, където снеговалежите са най-силни. Обработката на настилките продължава, за да се осигури безопасността на пътуването при зимни условия.

Без ограничение за всички моторни превозни средства е преминаването през Прохода на Републиката, както и проходите Ришки, Айтоски, Обзорски. Забранени за автомобили над 12 т е движението през проходите Троянски, Котленски , "Петрохан", Шипка, Предел, Рожен, Превала и "Печинско". През "Вратник" и Твърдишки е забранено за превозни средства над 10 т, а през Дюлински и "Пампорово" за автомобили над 3,5 т.

АПИ препоръчва на шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на "Пътна полиция".

Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за движение при зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим и са в готовност за поддържане на републиканската пътна мрежа, поясняват от АПИ.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре