Над 1300 работодателски организации са се регистрирали от началото на септември досега за участие в информационната система на проект "Студентски практики - Фаза 1", изпълняван от Министерство на образованието и науката по Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж", съобщиха от ведомството.

Над 1100 са обявените позиции за практическо обучение по различни професионални направления и над 6100 са студентите, заявили желание да провеждат практика в реална работна среда, което показва засиления интерес към проекта.

Днес започват своята практика в реална работна среда първите практиканти, които са студенти на УНИБИТ и се обучават в професионалните направления "Информатика и компютърни науки" и "Обществени комуникации и информационни науки".

В рамките на 240 часа студентите ще прилагат на практика наученото в университета и ще усвояват знания и умения под ръководството на свой ментор в реална работна среда. За проведената практика студентите ще получат стипендия в размер на 480 лева.