Над 100 деца от специализирани институции са на абитуриентски бал при президента на „Дондуков 2”, в рамките на инициативата "Подкрепи една мечта", която им помага за успешен старт в живота след края на училището.

Абитуриенти от над 50 специализирани институции, деца, лишени от родителска грижа от 33 населени места, бяха посрещнати от президента Румен Радев в Гербовата зала.

Програмата "Подкрепи една мечта" се реализира от президентската институция вече шеста година. Един от участниците в бала за младежи в неравностойно положение е Виктория от Бургас.

Момичето мечтае да отвори един ден собствена школа за народни танци.

Виктория е изключително амбициозна, всеотдайна, много любяща, казва директорът на Центъра в Бургас Тина Гичева.

Виктория чака резултатите от матурите и иска да учи в университет – още се двоуми дали да стане начален педагог или рехабилитатор.

Танцува в спектакли и участва в международни турнета в продължение на 10 години.

Тази година, инициативата, която помага на децата за успешен старт в живота, е помогнала на над 150 младежи и вече е от полза на 137 от следващия випуск.

Не ставайте част от онези млади хора, които нито учат, нито работят, нито имат желание за допълнителна професионална квалификация. Този призив отправи държавният глава към младежите в неравностойно положение.

„По-доброто образование е гаранция за по-добрата ви реализация в живота“, категоричен беше президентът.

Над 60 000 лева е сумата, която е събрана до този момент. С една част от тези средства ще се финансира организацията на бала, а с останалата ще бъдат отпуснати стипендии за онези младежи, които да продължат своето образование във висше училище.