На плажа и в парка: Чистим България заедно
Въоръжени с чували и ръкавици, от сутринта доброволци събират боклуци в цялата страна
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Боклук, "Да изчистим България заедно"
Снимка: btvnovinite.bg

Въоръжени с чували и ръкавици, от рано сутринта доброволци се включиха в кампанията  „Да изчистим България заедно”, като събираха боклуци от зелените територии на парковете и междублоковите пространства, до морето и плажовете.  

Край морето, на пътя към плаж „Корал” през гората, доброволци се натъкнаха на цял „склад” с прогнили дюшеци.

Стари дюшеци колкото за цял хотел извадиха от горичката край екоплаж "Корал" екоминистър Нено Димов и доброволци
Снимка: Лора Стаматис

Министърът на околната среда Нено Димов, заедно с хора от екоинспекцията в Бургас и община Царево, също се включи в почистването.

„Това е начин да се уврежда околната среда, а тя е много красива тук. Истинското опазване на околната среда започва от главата и сърцето”, коментира Димов.

Министърът обаче не стигна до самата плажната ивица.

Там доброволци от Сдружението „Да запазим Корал” извършиха уборка още рано сутринта.

 „Това по принцип е задължение на общината, записано е в Закона за устройство на черноморското крайбрежие – чл. 22а, но общината Царево нито един ден през този летен сезон не е идвала да почисти плажа. Сега на нас това ни се струва като изключително цинично – един-единствен ден кметът на Царево и министърът на околната среда и водите да дойдат да почистят плаж „Корал”, който е абсолютно чист. Това е целият боклук, който сме събрали, сигурно има 20-30 кг боклук “, каза и показа Атанас Русе от сдружение „Да запазим Корал”.

Десетки младежи чистиха плажа пред държавната почивна база в „Атия”.

Най-необичайният предмет, който откриха децата от Национален младежки форум в горичката до плажа на почивна база „Атия” беше ретровариант на съоръжение за лодки.

Най-необичайният предмет, който откриха децата от Национален младежки форум в горичката до плажа на почивна база Атия - ретровариант на съоръжение за лодки

Стотици доброволци от голяма търговска верига почистиха района около паметника Хаджи Димитър на връх Бузлуджа.  

Екипът на bTV и приятели запретна ръкави, за да почисти Южния парк и Борисовата градинаЧувалите и ръкавиците, които бяхме подготвили за през деня, свършиха бързо, но доброволците започнаха да идват подготвени

Четири поколения почистваха две нерегламентирани сметища край училището във Врачанското село Зверино. 

Група доброволци се включи в почистването и в Шумен. Хората решиха да насочат усилията си в почистването на тревни площи и междублокови пространства. 

За шеста поредна година стотици служители от голяма верига супермаркети участват доброволно в най-голямото почистване на страната.

Флориан Скала: „Да изчистим България заедно” е нещо, в което вярваме и приемаме много личноИзпълнителният директор на bTV Media Group даде официален старт на тазгодишната кампания

Стотици доброволци чистиха парк „Бунарджика” в Пловдив. Най-често в торбите за отпадъци попадаха бутилки и празни шишета от безалкохолни и алкохолни напитки.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре