Засилен предпразничен трафик се очаква днес на магистралите „Хемус” и „Тракия”, на изходите на София, както и на международния път Е-79. По данни на „Пътна полиция” за Коледа само от столицата към различни части на страната поемат над 300 000 автомобила.

Към обяд в цялата страна движението по пътищата е спокойно.  Няма задръствания или тапи, увериха от МВР. Спокойно е и на граничните пунктове. По-интензивен е само трафикът на „Капитан Андреево”.

Трафикът в София също е сравнително спокоен.

Засега на изходите на столицата движението е нормално. Натоварване има единствено по Околовръстното от кръговото на „Младост 4” в посока изход, където се регулира със сили на „Пътна полиция”, обясни Любомир Костадинов от „Пътна полиция”.

„Работи системата за центъра за регулиране на трафика и от там чрез наши сигнали без сили на „Пътна полиция” успяваме да го овладеем, но ако се натовари още, ще влезем и ще регулираме”, увери той.

Интензивен е трафикът по пътя към Банско и „Кулата”.  

В празничните дни ще се правят и засилени проверки на шофьорите за алкохол и наркотици.

Ще има патрули в малките населени места, особено на 24 и 25 декември. Около големите молове също ще има екипи, които ще правят проверки.

От пътната агенция заявиха, че са спрели всички ремонти на големите автомагистрали, така че да не затрудняват движението по празниците.

От там пътната полиция съветват шофьорите да спазват по-голяма дистанция и да карат със съобразена скорост.