На най-високи температури в Коледния ден се радваха във Видин, Ловеч и Пазарджик, където максималната температура беше 16 градуса. Това съобщиха за БГНЕС от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

С един градус по-малко - 15 градуса, са измерени във Велико Търново, Варна и Добрич. Русенци също са се радвали на слънце с температура от 14 градуса, в Пловдив термометърът е отчел 13 градуса. В столицата и в Благоевград термометърът е ударил 10 градуса максимална температура. На днешния празничен ден не са измерени температурни рекорди в страната.

През нощта ще е има значителна облачност, още сутринта ще се вплътни в цялата страна и ще започнат превалявания, отначало от слаб дъжд, а към края на деня с понижението на температурите дъждът по високите полета и по-голямата част от Северна България ще премине в сняг. Дневните температури ще се понижат и максималните ще бъдат между 5° и 10°, а минималните сутринта между -1° и 4°, в югоизточните райони до 5°-6°.

Вятърът ще е от запад-северозапад в северозападната половина от страната и от североизток-изток в останалата и част, в Северна България умерен. През нощта срещу събота валежите ще обхванат цялата страна. По Черноморието ще е облачно. Още сутринта по южното крайбрежие ще завали дъжд. Вятърът ще е от североизток, умерен в северния участък. Максималните температури ще са около 8°-10°, толкова е и температурата на морската вода. Вълнението ще е 2-3 бала.

В събота преди обяд над цялата страна ще превалява - предимно сняг, в югоизточните райони и по Черноморието - дъжд. Ще духа умерен северозападен вятър и с него ще продължи да нахлува студен въздух. След обяд валежите ще спират, а облачността над югозападните райони ще се разкъса. Минималните температури ще са между минус 4° и 1°, а максималните между минус 2° и 3°.

В неделя вятърът в източните райони временно ще се ориентира от юг и там дневните температури слабо ще се повишат. Привечер в Западна България ще завали сняг. В понеделник ще се задържи облачно, ветровито, с валежи, в по-голямата част от страната от сняг, в Югоизточна България отначало от дъжд, но с продължаващото застудяване и там дъждът ще премине в сняг.