В централата на ГЕРБ текат последните разговори за състава на правителството между коалиционните партньори. След срещата стана ясно, че окончателно той ще бъде оповестен утре, а от Обединените патриоти казаха, че лично лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще обяви министрите, с които ще работи.

За момента информацията за бъдещия кабинет е все още неофициална.

Предстои да разберем дали Валери Симеонов ще заеме вицепремиерски пост.

Говори се, че има обрати в състава на кабинета. Очаква се бившият председател на парламента Цецка Цачева да оглави правосъдното министерство, а Екатерина Захариева – това на външните работи.

По неофициална информация Лиляна Павлова ще поеме вицепремиерски пост и ресора на Деница Златева, свързан с подготовката на предстоящото българско председателство на ЕС, а регионалното министерство ще бъде поето от друг.  Има вероятност обаче Павлова да остане и в парламента, тъй като ГЕРБ се нуждаят от силен човек там.

Снимка: btvnovinite.bg

Очаква се лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов да е бъдещият военен министър. Министерството на икономиката също ще е за Обединените патриоти. Очаква се екологията да се поеме от шефа на Института за дясна политика Нено Димов.

Начело на социалното ведомство може да застане Бисер Петков, който е шеф на НОИ.

Снимка: btvnovinite.bg

Депутатът от ГЕРБ Валентин Радев ще е евентуалният вътрешен министър.

Очаква се ГЕРБ да върнат реализирания мандат на президента Румен Радев на 4 май.