На граничните пунктове с Турция всичко е спокойно. Трафикът е нормален. На „Лесово” днес изобщо нямаше протест, а на „Малко Търново” и на „Капитан Андреево” протестиращите вече си тръгнаха, а с тях и жандармерията. До блокиране на пътища не се стигна.

Автобусите срещу които бяха двудневните протести, минават рядко. По информация на bTV за последните 24 часа през „Капитан Андреево” у нас са влезли 66 автобуса – в това число редовните линии, транзитно преминаващи и извънредни автобуси.

Към обяд на граничния пункт „Капитан Андреево” имаше засилено полицейското присъствие и екипи на жандармерията. 

След вчерашните блокади сутринта на пункта бяха около 40 души. Въпреки че са част от протеста, недоволните не оправдават обидите и грубото отношение между хората, в каквото прерасна вчерашната блокада.

През нощта по сметки на протестиращите в страната ни са влезли около 50 автобуса.

Не е ясно обаче дали те са били предназначени само за България, тъй като в момента и много румънски туристи се прибират от почивка в Турция. От „Гранична полиция” обаче към този момент не дават официална информация какъв е трафикът на микробуси и автобуси от Турция към България.

Нямаше блокада и напрежение на граничните пунктове край Малко Търново и Лесово.

При Малко Търново полиция и жандармерия охраняваха около 40 души, които са прекарали нощта в импровизиран лагер край пътя, на около километър от пункта.

Снимка: Лора Стаматис

Автобуси от снощи не са минавали. 

Хората се заканват да останат край границата и в деня на изборите, въпреки че нямат разрешение за протест от кмета на Малко Търново.