МВР засилва мерките за сигурност по великденските празници.

На летищата в страната, гарите, автогарите, както и около църквите ще има повече представители на органите на реда. Те са инструктирани да следят за хора със съмнително поведение и багаж и ще са в готовност да реагират при всякакъв вид заплахи за националната ни сигурност.

Ще има много проверки, включително и за взривни вещества.

Около църквите в столицата ще се правят КПП-та, през които хората ще минават, така че е задължително да си носите документи в нощта на празника.

По пътищата в страната ще има масови проверки. Камери за видеонаблюдение също ще следят за пътни нарушения.

Предвид факта, че много граждани напускат домовете си за празниците, в жилищните райони на големите градове също ще има засилено полицейско присъствие.

От гранична полиция обещаха, че няма да има опашки по граничните пунктове и имат готовност да изпратят допълнително служители.

„Разрешили сме на нашите началници на дежурни смени по-голяма гъвкавост при обработката на пътникопотока“, каза Стоян Иванов от Гранична полиция.

Очаква се близо 100 хил. коли да минат границата с Гърция за Великден.

Същевременно от МВР успокоиха, че към страната ни няма заплахи за терористични атаки, макар рискът от тероризъм да е повишен и у нас, както и в цяла Европа.

Все пак призовават хората да подават сигнали на телефон 112 и в контратерористичния център на номер 02 814 70 70, ако видят съмнителни лица, хора със съмнително поведение, както и изоставени пакети и вещи.

Вижте повече във видеото: