МВР търси пропуски при разследването на смъртта на бизнесмена Данаил Божилов
Той беше открит с прострелна рана в гърдите, оръжието все още не е намерено
  • Последни
  • Най-четени

  • 0
    1
Данаил Божилов
Снимка: btvnovinite.bg

Проверка в ОДМВР-Пловдив ще установява дали са допуснати пропуски в действията по разследването на смъртта на бизнесмена Данаил Божилов. Проверката е наредена със заповед на директора на МВР Пловдив ст. комисар Атанас Илков.

Бе извършен първоначален оглед, по случая беше образувано досъдебно производство, действията по изясняване на всички обстоятелства продължиха под наблюдението на прокуратурата, уточниха от Областната дирекция.

На 26 юли в полицията бе получен сигнал за смъртоносно прострелян мъж в парк “Лаута”.

Тялото на бизнесмена беше открито от случайни минувачи на оживена алея малко след 8:30 ч. сутринта, а кучето му – завързано за дърво.

Данаил Божилов

Първоначалната версия за смъртта беше, че Божилов е разстрелян от упор, но остана загадка кой е завързал кучето.

Според експерти породата Дого аржентино не би позволила чужд човек да се доближи до него. Затова се смяташе, че той е познавал убиеца си.

Застреляният пловдивски бизнесмен най-вероятно е познавал убиеца сиИ днес „кучешката алея” в парк „Лаута” остана затворена за собствениците на четириноги любимци

Все още не е намерен пистолетът, произвел фаталния изстрел. От полицията предполагаха, че оръжието е откраднато от случаен минувач в парка.

Няколко дни по-късно настъпи обрат в основната версия. До него се стигна след открито в задния джоб на починалия предсмъртно писмо, което насочи разследващите към версията за самоубийство.

Обрат: Водещата версия за смъртта на пловдивския бизнесмен вече е самоубийство Предсмъртно писмо е открито в задния джоб на починалия 43-годишен мъж

Данаил Божилов е от Дупница, собственик на няколко соларни студиа в Пловдив.

  • 0
    1
Още по темата