66-годишна жена от пловдивско село е задържана за подготовка на убийството на брат си и целия му род от още петима души, между които две деца на 8 и на 16 години. Целта била да вземе наследство в размер на над 4,5  млн. долара от баща си, емигрирал в САЩ преди много време, предаде кореспондентът на bTV.

Иванка Ройдова се свързала с местни килъри, които трябвало да отвлекат брат й, да го принудят да подпише документи, с които се отказва от наследството в нейна полза, след което да го убият.

„По нейни указания трябвало да бъде инжектиран и предозиран с инсулин, за да изглежда като нещастен случай, останалите негови наследници на Гергьовден, когато се събират да бъдат ликвидирани едновременно”, каза Румен Попов, окръжният прокурор на Пловдив.

Според плановете на възрастната жена, останалите от рода трябвало да бъдат групово избити на Гергьовден.

Трима души от криминалния контингент на Пловдив се заели с поръчката, като им било обещано да получат 10% от 4,5 млн. долара.

Тримата килъри били задържани за 24 часа и вече са на свобода.

Поръчителката на убийството е в ареста за 72 часа, като утре прокуратурата ще иска постоянното й задържане под стража. Наказанието, което я грози за приготовление за опит за отвличане и убийство, е затвор до 6 години.

Братът на Иванка - Стойчо Ройдовски е подписал декларация да не разгласява повече подробности.