МВР предаде на испанските власти осем българи, трафиканти на хора
Сънародниците ни са участвали в организирана престъпна група за трафик с цел сексуална експлоатация
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 2
    0
Трафиканти на хора в Испания
Снимка: МВР

МВР предаде на испанските власти осем българи, участници в престъпна група за трафик на хора. На летище София те бяха качени на специално изпратен военен самолет.

Сънародниците ни са участвали в организирана престъпна група за трафик на хора с цел сексуална експлоатация в Испания, Германия и Швейцария, съобщиха от вътрешното министерство.

Трафиканти на хора в Испания
Снимка: МВР

В по-голямата си част набирането на жертвите у нас се е извършвало чрез измама, възползвайки се от техния социален статус.

Пристигайки в Испания, групата налагала своите условия на експлоатация върху тях, като не се е колебаела да използва насилие и заплахи. Жените били принуждавани да крадат пари, кредитни карти и ценности от клиентите си, които след това са продавани на нелегалния пазар.

Трафиканти на хора в Испания
Снимка: МВР

Групата работела при строго установени йерархични нива и имала пълен контрол над проституцията в района на Марбея. Първи помагачи на лидерите се явявали тези, които осъществявали указанията им на територията на Испания. 

Установено е, че част от парите, получени от престъпната дейност, бивали декларирани като приходи от продажба на животни и се използвали за закупуване на движими и недвижими вещи.

Трафиканти на хора в Испания
Снимка: МВР

В групата се включвали и други помагачи, част от които и шофьорите, превозвали жертвите, управителки на домовете в Пуерто Банус, както и получателите, чрез които се извеждала открадната стока.

Трафиканти на хора в Испания
Снимка: МВР
  • 2
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре