МВР има обосновано предположение, че бившият председател на ДАНС Петко Сертов е отишъл в Гърция на 5 декември. Това каза главният секретар на МВР Светлозар Лазаров на пресконференция.

Мъж, отговарящ на описанието на Петко Сертов, е бил засечен от камери на ГКПП Кулата около 18.30 ч. на 5 декември, посочиха от МВР. Той е пристигнал на пункта с автомобил също отговарящ на описанието на колата, с която Сертов се знае, че се придвижва.

На пункта мъжът е пазарувал от безмитните магазини, след което се е качил в автомобила си и е тръгнал към Гърция. От записа се вижда, че е бил сам.

Главният секретар на МВР заяви, че единствено лошата резолюция от камерите ги кара да са по-предпазливи в заключението си дали този мъж е бил Петко Сертов. Лазаров добави, че от разпитаните към момента свидетели не е установено Сертов да е бил в конфликти и противоречия, които да сочат, че е станал обект на престъпление.

„От автомобила слиза мъж, отговоращ на възрастта и визията на г-н Сертов, с подобно обекло, със сходна походка. На два пъти пазарува от двата фрий шопа. Качва се в автомобила, пали цигара. Вижда се, че е сам в автомобила”, разказа заместник-главният секретар на МВР Георги Костов.

Причините за пътуването на Сертов до Гърция се губят, както и следите към него. Това е последният човек, с когото бившият шеф на ДАНС се вижда - в офиса на фирмата, в която е консултант.

„Говорихме за неговата къща в Копривщица, която в зимата при сняг и невъзможност да се иде при нея, колко добре е, че пелетите поддържат два градуса повече. Но това кого интересува?”, сподели Иван Кутевски.

Последният му работодател, Ангел Божилов, не открива връзка между изчезването на Сертов и съдебните битки и отношения на компанията с конкуренцията. Заради новите факти, гръцките власти са включени активно в издирването.