Петима мъже от Луково получиха специални грамоти за помощта им при разследването на шесторното убийство в Нови Искър.

Поздравителните адреси бяха връчени на Бисер Занков, Цветан Цветков, Валери Димитров, Димитър Цветков и Александър Кръстев.

„Ръководството на МВР ви изказва своята искрена благодарност за оказаното от вас съдействие и конкретна помощ към органите на МВР при изпълнение на техните служебни задължения за разкриване на тежко криминално престъпление на територията на град Нови Искър“, се казва в поздравителните адреси, които петимата получиха от комисар Михаил Златанов, ръководител на щаба, координирал действията по разследване на престъплението.

Тялото на Ангелов беше открито на 7 януари след мащабно издирване, които продължи няколко дни и в което бяха използвани специални полицейски сили и военни, както и специализирана техника.

То беше открито в изоставена сграда в село Луково, която се намира на около 500 м от вилата, в която е живеел Ангелов. Там полицията откри лични негови вещи, импровизиран фитнес и стрелбище.

Самият Ангелов, макар и обявен за издирване преди осем години, е живеел в Луково, като за това са знаели местни хора и дори полицай.