МВнР обяви за невалиден дипломатическия паспорт на Елена Поптодорова
Причината – трудовите ѝ правоотношения с ведомството са прекратени
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 9
    0
Елена Поптодорова
Снимка: btvnovinite.bg

Министерството на външните работи обяви с нота за невалиден дипломатическия паспорт на бившия ни посланик в Съединените щати Елена Поптодорова. Причината – трудовите ѝ правоотношения с ведомството са прекратени. Нотата идва броени дни след скандала със скъпа козметика на летището във Варшава.

bTV разполага с документа от 2 март, с който външното ни министерство информира чуждите мисии у нас за промяната в статута на Елена Поптодорова. Това означава, че на практика тя вече не е дипломат.

Нота
Снимка: bTV

От Министерството обясниха, че паспортът на Поптодорова е обявен за невалиден, тъй като тя не е служител на ведомството от ноември 2016 г.

През февруари Поптодорова се е легитимирала с дипломатически документ пред полските власти, които я уличиха в кражба на скъпа козметика от безмитния магазин на летище „Шопен“.

Как един скандал унищожи за часове блестящата кариера на Елена Поптодорова?Става въпрос за огромна манипулация, смята музикантът Кирил Маричков

На 2 март тя подаде оставка като ръководител на централноевропейския офис на Американския еврейски комитет със седалище във Варшава.

Поптодорова нарече случилото се „неволна грешка“.

Елена Поптодорова: Името ми се замесва в дезинформационен международен скандалДипломатът заяви, че ще съди всеки, прекрачил границата на етиката

На 9 март външният министър Ради Найденов подчерта, че тя няма дипломатически статут.

„Тя вече не е служител на МВнР, пенсионирана е, не мога да коментирам нищо повече от нейния живот“, каза той.

След скандала президентът на Атлантическия клуб Соломон Паси покани Поптодорова на работа. В разговор по телефона Паси каза, че договорът ѝ ще започне най-вероятно на 1 април.

Соломон Паси: С радост бих поканил Елена Поптодорова на работаЗа да стана еврокомисар трябва да си сменя пола или като минимум да се подложа на кастрация, защото Юнкер е казал, че иска от България жена, каза той шеговито

Днес бившият ни посланик във Вашингтон не бе открита за коментар.

В нотата от 2 март се споменават имената и на още двама български дипломати, чиито документи също са обявени за нелегитимни поради прекратяване на трудовите им взаимоотношения с българската държава.

  • 9
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре