Всички опции пред ДПС са отворени в момента – включително да имаме кандидат за президент, (да имаме – б. ред.) различни варианти на кандидати или да нямаме кандидат, заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, след като внесе в ЦИК документите на партията си за участие в предстоящите президентски избори.

ДПС е очертало нужния профил на бъдещия президент на страната още май-юни, отговори той на въпроса дали движението имат кандидат за президент и вярно ли е, че това ще бъде Ахмед Доган.

Имаме още време да извървим процедурите, които предстоят, посочи Карадайъ и допълни, че ДПС се отнася много отговорно към въпроса, като припомни, че крайният срок за регистрация на кандидатите е 4 октомври.

ДПС е сериозна партия, доказала себе си, има своето място и не се влияе от процеси и поведение на които и да е други политически сили, каза Карадайъ и допълни, че не го вълнуват „лакърдиите на Местан, Хафъзов или който и да е”.

Във връзка с това дали е обсъждан вариант ДПС да се яви на изборите в коалиция с друга партия, председателят на партията заяви, че днес е крайният срок за регистрация на партии, коалиции и инициативни комитети, а те се регистрират като „партия ДПС”.

„От тези избори трябва да има успех, трябва да има и победител. Победителят на тези избори трябва да е България и българските граждани”, обобщи той как би дефинирал успеха на предстоящия вот.