Моторни шейни в Боровец се дават под наем след инструктаж, само на пълнолетни
Туристите се движат с каски и с водачи, скоростта е 10 км/ч
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
моторни шейни

Моторни шейни се дават под наем на туристи след 10 минути инструктаж за безопасност, това каза за bTV Асен Манов, който се занимава с такава дейност в курорта Боровец.

Туристите се движат с 10 км/ч., задължително с каски, има и водачи – броят им зависи от броя на хората в групата. Шейни се дават под наем само на хора, навършили 18 г., тези под 18 г. са пасажери, уточни Манов.

моторни шейни

При инцидент с моторна шейна над Боровец, управлявана от министъра на транспорта Ивайло Московски, загина 4-годишният му син. Инцидентът е станал вчера между 14:30 и 15 ч. на урегулирано трасе за моторни шейни в района на хижа „Чакър войвода”.

В този район е много голям наклонът, трябва да се кара с професионална шейна, твърди Асен Манов.

„Бороспорт” поддържа 10-километрово трасе за моторни шейни, но то не включва участъка, в който е станал инцидента вчера, каза Росица Стойкова от фирмата. Трасето се поддържа със специална машина, която на 2-3 дни минава, за да обезопаси терена.

Версия: Неравност е причината за трагичния инцидент със сина на Ивайло МосковскиМоторната шейна е била управлявана от министъра

Днес е направен повторен оглед на мястото на трагичния инцидент със сина на Московски, който трябва да помогне да се изяснят причините.

Според първоначалната версия на разследващите най-вероятната причина за случилото се е неравност на пистата.

Разследването продължава под наблюдението на прокуратурата. 

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре