Моторист е загинал след удар в лек автомобил в Лясковец. Инцидентът е станал около 18:00 часа на улица „Оборище“ в града, съобщи БТА.

Преминаването на автомобили през участъка временно е било преустановено. Екипи на полицията са извършили оглед. Започнато е досъдебно производство.

Вчера мотоциклетист пострада при катастрофа на пътя Велико Търново - Русе, в участъка около село Куцина. Той се е движел зад микробус и поради неспазване на дистанция се е блъснал в задната му част.

Пострадалият моторист е откаран за преглед в болница. По този случай също е започнато досъдебно производство. От полицията апелират водачите на двуколесни превозни средства да спазват правилата за движение по пътищата.

Снимка: iStock

През изминалото денонощие на територията на страната са регистрирани 13 тежки катастрофи. Загинал е един човек, а общо 17 души са ранени. В София са станали 22 леки катастрофи.

От началото на годината починалите в България при инциденти на пътя са 112. В сравнение със същия период на 2023 г. се отчитат 25 загинали по-малко.