Днес няма блокада на българо-гръцката граница. Въпреки това опашките от камиони остават.

Въпреки че гръцките фермери решиха да пропускат коли през Кулата, чакащите шофьори са стотици.

Трябва да минат дни, преди опашките да се стопят и то само, ако блокадата отпадне изцяло, а информацията е точно обратната.

Държавата ни е безсилна за решаване на проблема с блокадите, каза министърът на транспорта Ивайло Московски, който се срещна с представители на протестиращите гърци, както и със собственици на транспортни фирми.

Министър Московски се срещна и със зам.-префекта на Серес и настоя на шофьорите, които чакат от гръцката страна, да им се осигурят храна и вода.

„За решаване двустранно на проблема към момента вие знаете, че два разговора има между премиера Борисов и г-н Ципрас и каквото е могло, е направено. От тук нататък ръцете ни са вързани дотолкова, доколкото не можем тука двустранно да решим въпроса”, заяви министър Московски.

Собственици на камиони разказват, че с всеки ден се приближават до фалита. Десетки техни шофьори буквално са изоставили камиони и са си напуснали работа за стачката.

Днес към границата се отправиха двама юристи от София. Те ще се срещнат с представители на Синдиката на превозвачите, за да решат какви искове могат да заведат срещу гръцката държава.