Мошеникът, който искаше пари от името на bTV се разкри и разкая. Стоил Теменужков Павлов призна, че с телефонни измами е успял да вземе пари от кметове, известни бизнесмени и депутати.

Полицията го арестува малко след нашия репортаж, но се оказа, че той вече е на свобода.

Стоил Павлов казва, че е сирак, и израснал по църквите. Вярващ. Започнал да прави телефонни измами от глад. Затова иска пари от тези, които ги имат.

„Като видя някой по телевизията - някоя важна клечка, значи, обаждам се на справки. Искам му телефона, дават ми го. Аз се обаждам се представям или за отец Иван, или за отец Григорий или от bTV Репортерите. И хората викат: „С колко пари можем да помогнем”. И аз им обяснявам - до 40-50 лева. И те ми ги пращат до поискване”, обясни Стоил.

По същата схема - пари за болно момче, е измамен кметът на Белица.

„На кмета на Белица му исках по-малко пари, а той вика – „Ще пратя повече”. Ами щом имате желание, пратете ми, викам. И 80 лева ми беше пратил”, разказа Стоил.

Стоил твърди, че списъкът с жертвите не е голям.

По думите му пари са му пращали дясната ръка на Гриша Ганчев – Кольо Тетевенския, Руслан Мъйнов, повечето общини, кметове, депутати. 

Пред заместник-кмета на Студентски град пък се представил за отец Никанор.

Често иска пари от свещеници и от игумени на манастири.

„Обаждам се на хората и се представям. И ако някой възрастен поп ли е, или свещеник, който го познавам от някой манастир, слагам си шапка или кърпа на устата, за да може гласът да е различен”, обяснява още Стоил.

На въпроса не го ли е срам да лъже така, казва:

„Ми то е срам пред Бога, защото аз съм ходил по много институции да се обръщам за помощ. Ама като чуят, че съм бездомник и бивш затворник, всеки ме отхвърля от обществото”.

Стоил твърди, че след като излязъл от ареста, отишъл на църква и се разкаял.

„Съжалявам за случилото се, ако могат да ми простят тия хора”.

Твърди, че е болен, че му трябват пари за операция, но нямало да ги събира с измами.

Стоил Теменужков Павлов казва, че не иска пари от възрастни хора, защото било грях.