Разпознавате ли тези хора? Мамят с безплатни ремонти и лекарства
75-годишен столичанин е дал да мошениците, които се представили за служители на НОИ, близо 16 000 лева
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 0
    1
Нова схема за измама, извършители
Снимка: btvnovinite.bg

Мошеници се представят за служители на Националния осигурителен институт и предлагат безплатни ремонти на жилища и безплатни лекарства. 75-годишен столичанин им е дал близо 16 000 лева.

Измамниците обикалят из столичните квартали с тъмносин автомобил. Обраният пенсионер разказва, че се запознал с един от тях пред блока.

„Мога- вика да ти уредя безплатни лекарства, тъй като ти имаш ТЕЛК. Освен това моите приятели – казва са тука по блоковете, по апартаментите, където има някъде за ремонт, те ги описват и ние осигуряваме средства”, разказа потърпевшият.

Част от групата е заснета, докато влиза в дома му под предтекст, че ще оправи течовете без пари. Обран е без да се усети, докато попълва формуляри. 

След това го качват на колата и го водят от банка на банка, за да изтегли каквото има.

„В никакъв случай не трябвало да има пари в банката. Можело да останат някакви дребни, защото тия от НОИ веднага проверяват дали има някаква крупна сума”.

Така измамниците му отмъкват още 4000 евро и 2000 лева.

„От мига, в който той ме спря, като че ли нещо стана с мен. И аз просто бързах да изтегля пари и да им ги дам. Едва след като разбрах, че са ме измамили, тогава отрезнях – какво са направили тия хора”.

Мнимият служител на НОИ може да бъде разпознат, надява се пенсионерът, който ни предостави кадрите.

Нова схема за измама, извършители
Снимка: btvnovinite.bg

Става дума за висок, тъмнокос и добре облечен мъж. Ако го разпознаете, обадете се в най-близкото полицейско управление. Анонимността е гарантирана.

Ако разпознаете някого на кадрите, обадете се в най-близкото полицейско управление.

 

  • 0
    1
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре