МОН: Грипът и зимното бедствие ще удължат ваканцията
Много от учениците ще се завърнат в класните стаи на 11 януари
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 8
    4
Сняг 5.1.17
Снимка: Аз, репортерът

По заповед на кметовете на общини ваканцията заради лоши метеорологични условия се удължава на много места в страната, съобщиха от МОН. По-рано днес ресорният министър в оставка Меглена Кунева апелира кметовете да обявяват неучебни дни, за да не се рискува здравето на учениците.

От 9 до 11 януари няма да има учебния занятия в областите Кюстендил, Габрово, Пазарджик, Силистра, Монтана и София-област, както и общините Благоевград, Димитровград, Хасково, Тополов град, Луковит, Стражица и Стамболово, Марица, Садово и Стамболийски.

Заради грипна епидемия в цялата Ямболска област също има тридневна ваканция до 11 януари, включително.

Грипът продължава да настъпваЕпидемия вече има и в Благоевград и Пазарджик

В Русенско от 9 до 11 януари няма да се учи в общините Борово, Бяла и Ветово, в Сливо поле – само на 9 януари. В община Ценово неучебни са 9 и 10 януари. Във варненската община Суворово са затворени за два дни двете училища и детската градина, както и в селата Чернево и Николаевка.

На 9 и 10 януари няма да се учи и в област Стара Загора, общините Велико Търново, Враца, Мездра, Роман, Криводол, Борован, Хайредин, Тетевен и Угърчин. Два дни няма да отварят училищата и в хасковските общини Минерални бани и Свиленград.

Кога идва сибирският студ?Вятърът в Северна и Източна България остава бурен

Кметовете на всички общини от област Перник също разпоредиха ваканция до 10 януари включително. Два дни е допълнителната ваканция в пловдивските общини Карлово, Лъки и Асеновград.

В община Добрич няма да ходят на училище от 9 до 11 януари включително, а в Тервел – на 9 и 10.
В общините Сливен, Троян, Симеоновград, Дългопол, Нова Загора, Твърдица и Котел неучебен засега ще бъде само 9 януари (понеделник).

За София-град все още няма информация от Столична община. По Закона за предучилищното и училищното образование, ваканциите се удължават със заповед на кмета на съответната община.

  • 8
    4
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре