11-годишно момиче е открито убито в асансьор на жилищен блок в бургаския квартал "Меден рудник". За престъплението е задържано момче на 15 години, научи bTV.

Заподозреният и момичето се познавали от няколко седмици от социалните мрежи. Впоследствие са разменили телефоните си и се е стигнало до личен контакт, казаха от прокуратурата. Мотивът за убийството бил скарване между двамата за това къде да пушат наргиле.

Момичето е умъртвено с нож с един удар в областта на врата.

Тялото е намерено от съседи
, които са се обадили в полицията. Сигналът е подаден в 17:30 ч. вчера.

Момичето е било без документи за самоличност, лични вещи и без телефон. Нямало е и свидетели.

Момичето не е нито от входа, в който е открито мъртво, нито от блока, задържаното момче също. И двамата обаче са от Бургас.

Предстои тепърва да се изяснява какво са правили във входа.

"При първоначалните действия не установихме въобще връзка на живущите не само в този блок, но и в съседните блокове с момичето, което беше намерено в асаньора. Към момента нямаме данни за това, че жертвата е искала и викала за помощ и някой се е отзовал или не се отзовал", коментира директорът на полицията в Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

Снимка: btvnovinite.bg

За задържаното момче ще бъде поискан постоянен арест, въпреки че е непълнолетно.

Момчето няма предишни криминални прояви.

Наказанието за непълнолетния нападател ще бъде редуцирано по правилата на Наказателния кодекс, уточниха  от прокуратурата. Грози го затвор от 3 до 10 години.

Всички във входа са били разпитани. Иззети са записи от камери от съседни магазини.

Направен е оглед на мястото, районът е отцепен. Тялото на момичето е откарано в болницата в Бургас за аутопсия.