Остава тежко състоянието на 17-годишното момче, което падна от третия етаж на защитено жилище от семеен тип в град Роман. Агенцията за закрила на детето започва проверка, а прокуратурата не изключва дори извършено престъпление.

След инцидента персоналът на защитеното жилище е в шок. Детегледачката Валентина сподели, че са били приятели. Тя е била с него секунди преди случилото се. По думите й с нищо не е показал,  че нещо не е наред.

„Почиствахме, той влизаше подаваше ми метла, препарат, лопатата, през цялото време беше весел, влезна в тоалетната, аз не мога да вляза с него, нямам право”, обясни тя.

Все още не е ясно дали момчето е паднало  или е скочило през прозореца.  Още миналата седмица от центъра са поръчали нови прозорци, които да не могат да се отварят, а междувременно са взети мерки.

Ръководителят на защитеното жилище заяви, че дръжките са свалени, за да не могат децата да  го отворят, прозорецът е застопорен с болтове. „И аз не мога да си обясня как прозорецът е отворен”, каза тя.

Снимка: btvnovinite.bg

Прокуратурата ще проверява и дали няма чужда намеса в поведението на пострадалия.

Капка Нецова, директор Социалната служба в Мездра, е категорична, че не допускат подобно нещо. „Тук работят хора, които много добре знаят как да полагат грижи за такива деца”, каза тя.

Роза Димитрова, управител на социалния комплекс, допълни, че Асен въпреки увреждането си е бил изграден като личност и със собствено мнение за нещата. „Трудно можеше да бъде убеден за нещо, за което няма основание, щастлив ли беше тука, да”, каза тя.

Момчето е претърпяло операция, но все още е в кома.