Двамата младежи, които пребиха брутално 22-годишния таксиметров шофьор Венцислав в Хайредин, са били познати с агресивното си поведение и са имали криминални прояви. В нощта на тежкото нападение жертвата им си спомня, че са били видимо пияни.

Снимка: btvnovinite.bg

24-годишният Милен Младенов е имал присъда за заплаха за убийство, нападнал с кухненски нож полицай. Разминало му се с порицание. В друг случай е пребил бивш военен в центъра на Зверино, който по-късно починал от заболяване, свързано с преживения стрес.

Снимка: btvnovinite.bg

В началото на декември тази година полицията спира автомобил в Козлодуй, управляван от другото момче - Евстати Евстатиев. В колата е имало канабис.

Майката на пострадалия Венци посочи, че той е бил в кома при пристигането му в спешния център в Козлодуй. Родителите благодариха на ловеца, открил сина им, вързан с връзки на суичър, до близкия язовир. Там нападателите се опитали да го хвърлят във водата и Венцислав е бил спасен от това, че водата е замръзнала. Той е бил и влачен и дрехите му са разкъсани.

Снимка: btvnovinite.bg

Приятел на пострадалия посочва, че познава Евстати и Методи и те винаги са били агресивни. Той е категоричен, че няма как да са били провокирани.

Родителите на Евстати още в първите дни след инцидента са се извинили и заявили, че не са очаквали подобно нещо от сина си. Семейството на Младенов също е поднесло извинения.

Според живеещите в селото на Венци Манастирище се касае за опит за убийство и извършителите трябва да понесат отговорността си най-сетне и да не бъдат пускани на свобода повече.