Днес отново ще бъде слънчево и горещо. След обяд ще се развива купеста облачност и главно в планинските и североизточните райони ще превали и пригърми. Максималните температури ще са между 33° и 38°.

 

По Черноморието ще бъде слънчево с бризов вятър. Максимални температури – от  27° до 30°. Температурата на морската вода е от 23° до 25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

 

В планините ще бъде предимно слънчево, след обяд - с купеста облачност, а на отделни места ще превали и пригърми. Ще духа слаб, по най-високите части на Рила и Пирин - умерен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 27°, на 2000 метра – около 19°.

 

В понеделник времето ще бъде слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста облачност. Не са изключени и изолирани краткотрайни валежи. Температурите ще останат почти без промяна.

 

Във вторник сутринта ще е слънчево. По-късно през деня от северозапад ще започне да прониква по-хладен въздух. Ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Не са изключени и градушки.

В сряда и четвъртък на повече места в страната ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Захлаждането ще продължи.