Днес ще бъде слънчево и горещо с максимални температури между 32° и 37°, по Черноморието – от 30° до 32°. Температурата на морската вода е от 23° до 25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

 

 В планините ще бъде слънчево, по билата – с  умерен северен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 25°, на 2000 метра – около 18°.

 

 През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Утре отново ще бъде слънчево и горещо. След обяд ще се развива купеста облачност и главно в планинските и североизточните райони ще превали и пригърми. Максимални температури между 33° и 38°, на морския бряг – около 30°.

 В понеделник времето ще бъде слънчево. В следобедните часове ще се развие купеста облачност. Не са изключени изолирани краткотрайни валежи. Температурите ще останат почти без промяна, максималните - предимно между 33° и 38°.

Във вторник сутринта ще е слънчево. По-късно през деня от северозапад ще започне да прониква по-хладен въздух. Ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Не са изключени и градушки.

В сряда и четвъртък на повече места в страната ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Захлаждането ще продължи.