Младо семейство с увреден слух се нуждае от помощ, за да остане заедно
Той е от България, а тя от Виетнам, срещнали се на Олимпиадата за глухи в София преди три години, но сега може да се наложи тя да напусне страната
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 19
    0
Фарук и Тхо
Снимка: bTV

Фарук и Тхо, двама млади, които се обичат. Той е от България, а тя от Виетнам. Оженили се там, а синът им Зухран е роден тук. Срещнали се на Олимпиадата за глухи в София преди три години.

„Поисках да се свържем във „Фейсбук“ и така започнахме да си пишем. Олимпиадата свърши, тя си тръгна и два дни чаках с притеснение дали ще продължим да си говорим чрез интернет“, разказва Фарук.

Фарук и Тхо

Осем месеца си комуникирали онлайн, Фарук ѝ признал чувствата си и решил да отиде при нея.

Тхо признава, че преди да го види на летището, не вярвала, че той наистина ще отиде във Виетнам. Но когато го видяла, била много щастлива.

Година по-късно Фарук отива отново и двамата се женят.

Фарук и Тхо

Тхо пристига в България през май, а на 4 септември се ражда синът им.

Фарук и Тхо
Снимка: bTV

Сега обаче може да се наложи тя да се върне във Виетнам. Причината – за да получи право да живее за година у нас, трябва да докаже, че има къде да живее и как да се издържа. Тя не работи и в случая трябва да има в сметка 5000 лв. – 12 минимални работни заплати. Двамата живеят в Горна Оряховица, издържат се от пенсията на Фарук и помощ от приятели.

Фарук и Тхо

„Вярвам, че в България има много добри хора, които помагат и ще помагат и занапред. Още повече на такива семейства млади с такива проблеми. Глухотата не е нещо, което си го пожелаваш“, казва Жулиета Георгиева, приятелка на младото семейство.

Фарук и Тхо
Снимка: bTV

Случаят на Фарук и Тхо ще се решава в дирекция миграция във Велико Търново следващият вторник.

Ако искате да помогнете на Фарук и Тхо, банковата сметка на момичето е:

BG92SOMB91301063807401

Титуляр: Ан Тх Тхо

Телефон за контакт по случая: 0877729922 – Жулиета Георгиева.

  • 19
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре